Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Kako biti ženstvenija žena i razviti ženstvenost u 6 koraka

Da se razumemo - ideja o tome kako bi “ženstvena žena” trebala da izgleda i ponaša se potpuno je zastarela, isto kao i rigidno, tradicionalno poimanje “muževnosti.” Tradicionalne rodne uloge su odavno nestale, a srednjovekovna ideja o ženama koje moraju da hodaju i pričaju na određeni način je ostala tamo. Međutim, u svakodnevnom životu, mi žene smo sklone da zanemarimo govor tela i duše i izgubimo samopouzdanje u svoju ženstvenost i kontakt sa ženom u sebi. Kako ćete se predstaviti svetu je samo vaša odluka, a sve promene u tom smeru trebale bi doći iz vaše želje – a ne društvenih normi. Ali, ukoliko ipak želite da napravite pomak, osećate se i izgledate ženstvenije u svojoj koži, imamo nekoliko sjajnih saveta za vas. Eksperimentišite i pogledajte šta vam odgovara - i usput se zabavite, dok saznajete kako razviti ženstvenost u 10 koraka i probuditi nežnu ženu u sebi!

Šta je ženstvenost i šta znači biti ženstvena žena?

Ženstvena energija se odnosi na određeni skup osobina, za koje se smatra da su suprotne osobinama povezanim sa muškom energijom. Svi mi u sebi imamo obe, u manjoj ili većoj meri. Vaša muževna strana postaje izražena kada ste praktični i koračate hrabro ka nekom cilju, dok vaša ženstvena strana dolazi do izražaja dok prihvatate svoju nežniju, kreativnu energiju. Biti ženstvena može za različite ljude značiti različite stvari, jer svaka kultura i osoba ima svoj pojam o tome šta znači biti ženstvena. Značenje ženstvenosti je nešto što je definitivno otvoreno za interpretaciju. Međutim, postoje određene karakteristike koje se generalno povezuju sa ženstvenošću i smatraju ženstvenima. Ženstvenost podrazumeva određene nežne, osetljive osobine koje pronalazimo u izgledu, ponašanju i prirodi žene, koje se mogu podeliti na spoljašnje i unutrašnje. Ženstvena žena odiše blagošću i nežnošću, iako u sebi nosi veliku snagu i veličinu.

zenstvenost zenstvena zena

Kako postati ženstvenija žena?

Postati ženstvenija i nežnija, može vas učiniti privlačnijom suprotnom polu. I ne samo to, razviti ženstvenost pre svega znači omogućiti sebi da se povežete sa ženom u sebi i osećate bolje u sopstvenoj koži. Utelovljena ženstvena energija stvara se iznutra prema spolja, a da bi žena bila ženstvenija, mora dati prioritet onome što se u njoj interno dešava, ne samo spolja. Pa, kako postati ženstvenija? Postizanje ženstvenog „izgleda“, usvajanje ženstvenih manira i stupanje u kontakt sa ženskim načinom razmišljanja može vam pomoći da preuzmete ženstveniji imidž i razvijete svoju ženstvenost.

Kako razviti ženstvenost u 6 koraka?

Razviti ženstvenost i postati ženstvenija žena zahteva mnogo više od toga da stavite karmin i obučete se u roze – morate se konektovati sa ženom duboko u sebi. Hajde da saznamo šta je sve potrebno da izgledate i osećate se ženstvenije, te kako razviti ženstvenost u 10 jednostavnih koraka:

Povežite se sa ženom u sebi

Većina nas je toliko okupirano haotičnim tempom života današnjice, da retko odvajamo vreme da oslušnemo šta se dešava duboko u nama. Gubimo dodir sa svojim dubljim, istinskim “ja”, pa tako i sa svojom ženstvenošću. Ovo se može lako promeniti. Sve što treba da uradite je da se interno povežete sa onime ko ste zaista - sa ženom u sebi. Istražite svoje misli i osećanja, zaronite u svoju dublju, unutrašnju, ženstvenu stranu. Ženstvenost je većinski kreativna snaga i do njenog stvaranja može doći na mnogo načina - slikajte, pišite, plešite, smišljajte nove ideje i probudite svoju ženstvenost.

Poradite na svom samopouzdanju

Za mnoge, biti ženstvena znači imati samopouzdanja i biti sigurna u sebe i svoju ženstvenost. Stoga, razviti ženstvenost može biti jednostavno poput prihvatiti sebe takvu kakva ste, kao žena. Prihvatite sve ono što smatrate da vas čini ženom. Da li je to vaša kosa, usne, obline? Da li se zbog vašeg nežnog pristupa stvarima ili vaše emotivnosti osećate ženstveno? Šta god da izazove taj osećaj, to treba da istražite dublje i negujete, ukoliko želite razviti ženstvenost! Rad na vašem samopouzdanju zaista vam može pomoći da stupite u kontakt sa svojom ženstvenom stranom.

Ženstveno oblačenje

Iako se ženstvenost pre svega razvija iznutra, ukoliko se spolja osećate tako, to vam može pomoći da se konektujete sa ženom u sebi, te osećate ženstvenije u celosti. Eksperimentisanje sa različitom odećom može biti dobar način da pokušate da otkrijete različite aspekte vaše ličnosti. Ne kažemo da morate nositi haljine i štikle sve vreme. Ali, različita odeća može izazvati različita osećanja u nama. Isprobajte odeću u kojoj se osećate ženstvenije - što pre pronađete odeću u kojoj do izražaja dolazi žena u vama, pre ćete pronaći svoj novi stil i način da se osetite ženstvenije. Pronađite ono što vam najviše odgovara i nemojte se plašiti da eksperimentišete.

Promenite šminku / frizuru

Opet, spoljašnje promene mogu uticati na to kako se osećate unutra. Ako niste sigurni šta će vam pomoći da prigrlite svoju ženstvenost, pitajte svog frizera za nekoliko saveta. Oni vam mogu pomoći da shvatite šta će najbolje naglasiti vaše oči, usne, lice i druge ženstvene karakteristike. Ovo vam, zauzvrat, može pomoći da prigrlite različite ženstvene aspekte vaše ličnosti o kojima ranije niste razmišljali. Takođe možete pokušati da se našminkate na drugačiji način - to je takođe jeda od načina kako izraziti i razviti svoju ženstvenost.

Probudite senzualnost

Jedan ogroman aspekat ženstvenosti je senzualnost. To nije seksualnost sama po sebi, već se radi o tome da budete seksi i zavodljivi, dok u sebi imate malo ženske nežnosti i “mistike”. Možda zvuči smešno i milion godina daleko od onoga kako se trenutno osećate, ali vredi istražiti. Miris je izuzetno koristan, stoga se poigrajte parfemima i vidite da li neki od njih čini da se osećate senzualno. Obucite seksi donji veš ispod vaše standardne odeće, nemojte se plašiti da koketirate. Biti ženstvena znači prihvatiti ono što jeste i zabaviti se s tim, zato se ne plašite da eksperimentišete.

Promenite interakciju

Mnoge žene koje se bore sa time da se osećaju ženstveno, ne znaju kako da se ponašaju, posebno u prisustvu ljudi koje smatraju privlačnim. Na primer, ako se osećate previše “muževno”, a želite da privučete pažnju muškarca, možda ćete se osećati previše grubo ili premalo ženstveno i seksi. To je prirodno i mnoge žene se tako osećaju, ali postoje načini na koje to možete promeniti i poraditi na svom samopouzdanju! Opet, ovde se ne radi o promeni onoga što jeste. Radi se samo o pronalaženju drugačijeg načina da to predstavite. Mnogi muškarci vole žene koje su smele i umeju da flertuju, stoga se nemojte plašiti da koketirate. Na primer, ako ste na sastanku, prekrstite noge, igrajte se sa svojom kosom i lagano dodirnite sagovornika kolenom ili rukom. Mali gestovi poput ovih pokazuju da ste u kontaktu sa svojom senzualnošću i ženstvenošću, a muškarac sa kojim će zaista zaista početi da vas vidi na takav način, bez obzira na to kako izgledate.

Postanite ženstvena žena

Ekperimentišite i nastavite da radite ono što čini da se osećate ženstveno i dobro u svojoj koži, pomoću ovih 6 saveta! Vremenom, otkrićete šta odgovara vašoj ličnosti, a šta vam je suviše neprijatno da biste to radili dugoročno, te razviti svoju ženstvenost. Dok to radite, naićićete na nove, ženstvenije delove sebe koji su se sve vreme krili u vama. Dakle, postoji mnogo načina da izrazite svoju unutrašnju ženstvenost i više stupite u kontakt sa tom stranom svoje ličnosti. Igrajte se sa njima i prigrlite sve delove sebe podjednako!