Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Pismo prevarene žene: Tebi, koji si me izdao

Dragi Ti,

Odakle da počnem? Nisam sigurna da sam zaista spremna da ovo pretočim u reči, ali znam da ću, ako barem ne pokušam, nastaviti sa žaljenjem zbog toga što nisam rekla sve što mi već dugo leži na duši. Dakle, barem na kraju ovoga, bez obzira kako se ova priča završava, mogu barem reći da sam pokušala.

Tebi, koji si me izdao – moje poverenje, naše snove i našu ljubav želim da kažem da sam u tih godinu dana koje sam provela sa tobom i pored tebe, naučila sam mnogo toga. O sebi, o vezama, o zrelosti, o ljubavi. O životu. Naučila sam da sam tip osobe koja voli čitavim svojim bićem. Kada mi je do nekoga stalo, puštam da se ceo moj svet vrti oko te osobe. Dok trepnem, pretvorim je u centar svog malog univerzuma. To sam uradila sa tobom. Pojavio si se u mom životu u vreme kada nisam bila spremna ni za koga, a kamoli za tebe. Ušao si u moj život i nisi bio samo još jedna osoba - bio si neobjašnjivo, magično, električno biće, kakvo nikada do sada nisam srela. Kako to da propustim?

Pismo prevarene žene

Tvoja zarazna ličnost, neverovatan način na koji znaš da barataš rečima, tvoj magnetni, neodoljivi šarm - sve je izgledalo previše dobro, da bi bilo istinito. Ispostavilo se da i jeste. Nisam uzela vremena da shvatim šta zapravo želim i šta mi treba od nekoga - od tebe, od naše veze. Kada smo sve ovo započeli, vrlo jasno si mi stavio do znanja da ne želiš vezu. Mislila sam da je to zato što si se uplašio ili si bio povređen u prošlosti. Želela sam da ti dam vremena da poželiš da mi dopustiš da te ubedim u suprotno. Da te „izlečim“. Sada, znam da je to zato što nisi sposoban da pružiš i prihvatiš ljubav - bar ne onakvu kakvu ja želim.

Neću te lagati, kao ti mene. Biću iskrena prema tebi, jer to rade ljudi kojima je stalo. Za početak, želim da ti kažem koliko te volim. Da, i dalje. Biti s tobom bila je jedna od najvećih avantura u mom životu i to mi ne možeš oduzeti. Dao si mi barem toliko, iako imaš vrlo malo toga da pružiš. Dao si mi ljubav koju ću uvek pamtiti i na tome sam to večno zahvalna. Znam da nije uvek bilo lako sa mnom. Nisam ni ja savršena. Ali, ko jeste? Ipak, umesto da se sažaljevam, preispitujem i noćima po glavi vrtim naš film, pitajući se gde sam pogrešila i zašto ti nisam bila „dovoljno dobra“, želim da ti kažem koliko vredim. Pozvala sam te u svoj život, svoju glavu, svoje srce, svoj krevet. Podelila sam sa tobom svoje prijatelje, svoju porodicu, svoje misli, svoje snove, svoj dom. Podelila sam čitavu sebe sa tobom. A ti si naš krevet i našu budućnost podelio sa nekim drugim. Pustila sam te da me vidiš čak i onda kada sam bila ranjiva i uplašena. Spustila sam sve svoje maske i zidove zbog tebe. Pokazala sam ti svoju suštinu. Ipak, izabrao si nekoga drugog, umesto mene. Toliko sam želela da budem besna, jer sam mislila da će mi tako biti lakše da odem. Ali, iskreno, nisam ljuta. Iako bih lagala kada bih rekla da nisam povređena. Povredio si me na način na koji nikada ne bih želela da neko drugi to doživi. Ali - opraštam ti. I uvek će mi biti stalo do tebe.

Koliko god da bih voleo da smo uspeli, da smo sada negde zagrljeni, zaljubljeni do ušiju i nasmejani, nikada ne bih mogla da te osudim na život sa nekime sa kime nisi u potpunosti zadovoljan. Zaslužuješ da budeš sa nekime pored koga ćeš birati da budeš svakoga dana - ne samo kada stvari idu lako. Zaslužuješ biti sa nekime sa kime možeš podeliti problem, umesto da tražiš utehu kod nekoga drugog, u tuđem naručju. Jasno mi je da ja nisam ta osoba. I sigurna sam da shvataš da i ja zaslužujem bolje. Zaslužujem nekoga ko će se boriti za mene. Nekoga ko će uvek, bez razmišljanja, birati mene i biti mi odan bez obzira na poteškoće s kojima se suočavamo. Zaslužujem mir, znajući da moj partner neće izneveriti moje poverenje.

Razmišljanje o budućnosti bez tebe apsolutno mi slama srce. Prošli smo toliko toga zajedno. Sa nule na 100, znali smo reći. Kroz uspone i padove i sve između. Boli me saznanje da će neko drugi biti pored tebe, na tvom putu. Ali, svako ko uđe u naš život ima svoju svrhu i pretpostavljam da sam ja svoju ulogu odigrala. Ti si najvažnija osoba u mom životu. Ali, imam samo jedan - zašto da ga provodim pored nekoga ko ne čini da se ja osećam kao najvažnija osoba u njegovom. Tako da, mislim da je vreme da te pustim. Da se oprostim. Uspomene sa tobom, koje su sve što će mi ostati od tebe, ipak su neke od najboljih koje imam. To mi barem ne možeš oduzeti. Ti si fantastično ljudsko biće sa svetlošću u sebi koja privlači ljude. Nadam se da će ga neko jednom i uhvatiti.

Do tada, želim ti sve najbolje. I opraštam ti.