Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Pismo tebi, za teške dane...

Ukoliko čitate ovo pismo, to je zato što vam se verovatno čini kao da teški dani pobeđuju. Možda su konačno pobedili. Možda su uspeli da vas obore. Možda ste izgubili nadu, osećate se preplavljeni razočaranjem, tugom ili se jednostavno osećate kao da vam je srce rasuto u hiljadu komada i ne znate kako dalje. Bez obzira na razlog, ukoliko se ovako osećate, ovo je za vas. Pre nego što nastavite da čitate, pronađite udobno i tiho mesto za čitanje ovih reči. Sigurno utočište u kojem možete biti sami sa sobom, u tišini. Zatim, morate da zatvorite oči na nekoliko sekundi, duboko udahnete i kada budete spremni, počnite da čitate, polako, mirno i razmišljajući dobro o svakoj reči ... Spremni?

Imate pravo da budete tužni

Život nije uvek lak. Umoriš se od celodnevne borbe i lažiranja osmeha, kada tvoja duša samo želi da plače. Iscrpljujuće je pokušavati komunicirati s ljudima. Prikrivanje tuge postane svakodnevica i način na koji naučimo da se nosimo sa njom - da je potiskujemo i ignorišemo, zakopavamo što dublje, iako osećamo kako nas polako, ali sigurno izjeda iznutra. Ali, ne više. Ne možeš više tako. Tako nikada neće prestati. Možda ste izgubili snagu, borbenost, radost i ne možete to više da krijete od sveta. Nema više mesta za zakopavanje – osećate tugu kao knedlu u grlu ili ciglu na grudima. U redu je. I to je u redu. Imate pravo na kolaps. Imate pravo na tugu. Na slabost. Na teške i tužne dane. Plačite, vrištite od bola, nemojte se smejati lažno i na silu, ako vam se ne da. Ponekad, život zaista jeste težak. Nije vaš posao da uvek budete dobri, nasmejani ili da naterate ljude da misle da jeste. Zapamtite da, i nositi masku boli, i to najviše vas, jer one kriju vaše pravo “ja”, vaše prave emocije i dozvoljava vam da se odreknete sebe. U teškim danima, plačite ako vam je to potrebno, vrištite ako više ne možete izdržati. Uvek je bolje izraziti svoja osećanja nego dopustiti da se utopite u njima. Nije važno zašto se ovako osećate. Ne trebate da tražite razlog ili opravdanje za to kako se osećate. Jednostavno, dozvolite sebi da osetite svoju tugu, kako biste oslobodili svu tu emotivnu bol i teret, koje nosite u sebi. Neka vas prožme, neka izađe napolje kako zna i ume. Prihvatanje je jedini zdrav način za to i najbolji način da se krene korak bliže ka sreći. Iako možda niste odgovorni za to kako se osećate, odgovorni ste za to kako ćete izabrati da se nosite sa time. Sve dok ne izbacite otrov napolje, trovaće vas tiho i polako, ali sigurno.

pismo tebi za teske dane

Zagrlite se čvrsto, vrlo čvrsto

Od ovog momenta, zaboravite na svoje strahove i budite dovoljno hrabri da budete iskreni prema sebi, osvrnete se oko sebe i sagledate gde se nalazite. Pogledajte se u ogledalo i poklonite sebi svu onu ljubav koju ste zanemarili. Ne plašite se. Najgore što se može dogoditi je da biste mogli otkriti stranca u ogledalu koji vas posmatra. Ako je tako, zagrlite ga. Zagrlite je. Da biste se ponovo upoznali sa sobom, nema boljeg leka od topline osećaja da ste voljeni... i prošlo je predugo od tog osećaja koji zaslužujete. Počastite se ljubavlju, bezuslovnom, iskrenom ljubavlju. Počastite se lepom rečju. Tada ćete moći da smognete snage da počnete da sakupljate sve svoje razbijene komade i pronađete razumevanje koje tražite. Molim vas - prestanite da se ponašate loše prema sebi. Šta god da se dogodilo, krivica, manjak poštovanja i ljubavi prema sebi samo će učiniti da vaše srce krvari još više. Morate oprostiti sebi za sve svoje greške, za sve trenutke kada niste znali šta da radite. Kuda da krenete. Kome da se obratite. Da kažete ili prećutite. Niko se ne rađa sveznajuć. Niko se ne rađa sa svim ispravnim odgovorima. Na greškama se uči, a vaše greške su deo vaše jedinstvene lekcije. Ali verujte mi, naučili ste iz svake. Barem ste naučili šta ne treba da radite. Zar to nije odlično znati? Svaka greška vas približava jedan korak bliže ispravnom putu i sreći. Stoga, ne dozvolite da vas obeshrabre – zahvalite im se. I, prestanite sa najbrajanjem silnih mogućih pitanja “zašto”. „Zašto se to moralo dogoditi baš meni?“, „Zašto je uvek tako?“, „Zašto su mi to uradili?“ Sve što to radi je da vas uvlači dublje u užasnu silaznu spiralu tuge, nemoći i očaja. Možete ih prepoznati jer su puni opravdanja, objašnjenja i izbegavanja emocija i odgovornosti. Ako im dopustite, na kraju će vaši tužni i teški dani postati svakodnevica. Ako želite sebi postavljati pitanja, pitajte kako, šta, kada ili zašto. Biće konstruktivnije i lekovitije. Staviće svu moć u vaše ruke. Verujte mi.

Posle kiše uvek dođe duga…

Sunce će ponovo izaći na horizontu, čak i nakon teških dana. Čak i nakon onih najtežih, za koje mislite da nikada neće proći. Da nikada neće svanuti. Kažu da je jutro najvedrije posle najmračnije noći. Kada prolazite kroz teške dane, potrebno je da ih saslušate, kako biste ih razumeli. Tek tada će vaše rane početi zarastati, a bol polako nestajati. Shvatanje toga je ključ napretka, a ljubav i razumevanje prema sebi je najmoćnije oruđe za postizanje tog cilja. Tužni i teški dani pomažu vam da se isključite iz spoljašnjeg sveta i povežete sa samim sobom. Popravite sve što je napuklo. Pružite sebi pomoć koja vam je potrebna. Sakupite snagu bez koje osećate da ste ostali. Sada, nakon što ste se zagrlili i razmislili, vreme je da se ponovo pogledate u ogledalo i vidite ko ste zaista. Pogledajte sebe u oči, povežite se sa sobom i dok to radite, izgovorite ovu jednostavnu frazu naglas. To su samo 2 reči, ali dve neizmerno moćne reči: „Volim te!“. Možda shvatate da ste toliko dugo čekali da vam to neko kaže, da ste zaboravili da ste jedina osoba koja je to mogla učiniti. I od koje vam je to jedino zapravo potrebno. Jer, iako nakon vaših tužnih dana sunce samo proviruje kako biste se mogli naviknuti ponovo na njega, na vama je da li ćete izaći i upiti svaki njegov topli zrak ili se pokriti ćebetom da se sakrijete od njega i produžite svoju noć. Usudite se da izađete na sunce. Budite još jednom hrabri, kao toliko puta pre. Prihvatite i shvatite svoju tugu i budite ono što jeste. Vredeće. I učiniti da, čak i ovaj najteži dan, prođe.