Upoznavanje za uspešne muškarce i lepe devojke - Lepotica i Zver

Šta znači sanjati bivšeg partnera? 6 mogućih razloga zašto vam je u snovima

U idealnom svetu, vreme za spavanje bi bilo trenutak mira i opuštanja, ali to nije uvek tako jednostavno. Odlazak u snove otvara vrata u drugi svet - onaj u vašoj glavi. Snovi mogu brzo da postanu izvor stresa, posebno ako sanjate nekoga koga biste radije zaboravili, kao na primer, svog bivšeg partnera. Jednog trenutka, sanjate da uživate na plaži, a onda, već sledećeg... vaš bivši je tamo? Budite se obliveni znojem. Šta znači sanjati bivšeg partnera? Uprkos onome što nam tada prolazi kroz glavu, to nije uvek znak da podsvesno želite da se pomirite. Sanjati bivšeg, čak i o onog kojeg niste videli godinama, je normalno i obično se odnosi na nešto sasvim drugo. U nastavku, sledi 6 mogućih razloga zašto i dalje sanjate bivšeg partnera.

Šta znači sanjati bivšeg partnera?

Ovde ste zato što se pitate „Šta znači sanjati bivšeg partnera?“ i verovatno nervirate što vam nepozvan dolazi u snove, posebno ukoliko se probudite sa grčem u stomaku i grižom savesti pored svog novog, voljenog partnera. Sasvim je prirodno da se pitate šta stoji iza vaših snova, a vaša radoznalost se verovatno udvostruči kada se u njima pojavi neko neočekivan, poput bivšeg. Ponavljajući snovi o bivšem partneru obično nešto znače, čak i ako to sanjate godinama kasnije. Ali, čak i ako ste srećni u novoj vezi, nije toliko čudno ako vidite bivšeg u svojim snovima. Sanjati bivše partnere je zaista uobičajeno - i možda ne znači ono što mislite.

sta znaci sanjati bivseg

6 mogućih razloga zašto i dalje sanjate bivšeg partnera

Bez obzira kako se vaš raskid završio, vaš bivši se „vratio“ (barem vašem umu) i sada se ne možete otresti pomisli na njega ili nju, čak ni kada ste budni, jer brinete o tome šta znači sanjati bivšeg. Da li je moguće da to i dalje niste preboleli? Da ga želite nazad? Zapravo, sanjati bivšeg partnera nije nužno znak da želite da se pomirite. Samo zato što se određena osoba pojavljuje u vašim snovima, ne znači da je san o njoj ili da želite nešto sa tom osobom. Osoba koju sanjate, u ovom slučaju - vaš bivši, može biti samo simbol onoga što želite ili ne želite. Ukoliko se pitate zašto vaš mozak stalno vraća u život vašeg bivšeg dok spavate iako ga ne želite na javi, jedan (ili više) od mogućih 6 razloga u nastavku bi mogao objasniti šta znači sanjati bivšeg.

Nerešena pitanja

Hajde da počnemo od najnepoželjnijeg razloga šta sanjati bivšeg može značiti – da, ukoliko često sanjate bivšeg partnera, moguće je da postoje nerešena pitanja ili osećanja u vama. Međutim, pre nego što se uzrujate zbog ovoga, zapamtite da ta osećanja ne moraju nužno biti romantična. Sanjati bivšeg može značiti da jednostavno tražite kraj. Možda ste uznemireni zbog načina na koji su se stvari završile između vas dvoje, ostali nedorečeni ili možda još uvek pokušavate da prevaziđete način na koji se vaša veza završila u vašem umu. To ne znači da želite pomirenje. Ako se stvari između vas dvoje nisu dobro završile i nikada nije bilo prilike za oproštaj, san bi mogao biti način na koji vaš mozak stvara tu priliku za vas. Želite da snovi prestanu? Oprostite svom bivšem dok ste budni i svesni.

Briga oko nove veze

Postoji velika šansa da ako sanjate bivšeg partnera u periodu kada započinjete novu vezu sa nekim drugim, verovatno podsvesno upoređujete te dve osobe i iskustva sa obe, u pokušaju da se uverite da će ovoga puta stvari uspeti. Ako ulazite u vezu sa novom osobom, vaša psiha možda još uvek pokušava da sabere prednosti i mane vaše stare veze, jer je slična situacija podstakla misli o prethodnoj. U ovoj situaciji, vaša podsvest samo pokušava da obezbedi uspeh u vašoj novoj vezi.

Bivši predstavlja nešto što (ne) želite

Najveća greška koju možete napraviti kada pokušavate da protumačite svoj san i to šta znači sanjati bivšeg partnera, je da mislite da se uvek radi o osobi o kojoj ste sanjali. Umesto toga, fokusirajte se na skriveni sadržaj svog sna. Mozak i naša podsvest nam se u snovima obraćaju kroz metafore i simbolike. Vaša podsvest bira najbolju moguću “reprezentaciju” nečega što pokušava da simbolizuje. Stoga, ukoliko sanjate bivšeg partnera, pokušajte da sagledajte šta ta osoba vama predstavlja.

Da li neku osobinu ili emociju kojoj se divite ili koju ne volite u sebi samima? Zamislite ljude u svojim snovima kao kanal za svoje emocije - vi ste taj koji je stvorio svoj san. Ono što vidimo i doživljavamo u svojim snovima možda nije uvek stvarno, ali emocije vezane za ova iskustva jesu. U svakom slučaju, ne može škoditi da analizirate svoje emocije i ponašanje tokom perioda kada ste bili sa bivšim kojeg sanjate i shvatite da li treba da napravite neke promene.

Žudite za osećanjima koje je u vama budio

Zaljubljivanje i emocije koju ljubav budi u nama su veoma dragocene, čak i kada nije bilo idelano. Možda ste osećali divne emocije i imali divnih trenutaka sa svojim bivšim, pa pokušavate da se vratite tom iskustvu. Možda ste usamljeni i žudite za tim osećanjem. Ali, da budemo jasni - taj osećaj je ono što tražite, ne nužno svog bivšeg. Možda vrednost svega ovoga leži u činjenici da vam je bivši pokazao kako želite da se osećate i da je to ono što treba ponovo da pronađete.

Nerazrešena trauma

Zašto stalno sanjate bivšeg partnera? Možda imate neke traume iz vašeg odnosa koje niste razrešili. Ovo spada u kategoriju „postoji nešto što pokušavate da izbegavate na svesnom nivou“. Svaki raskid sa nekime ko vam je značio je ekvivalentan emotivnoj i psihološkoj traumi. Ukoliko ste preživeli dodatne toksične traume sa bivšim, onda ste verovatno donekle otupeli na to i zakopali ta osećanja. Ova obamrlost vam ipak neće poslužiti da napredujete sa nekim novim. Moguće je da vaše telo to zna, a vi svesno ne, i mislite da ste sve preboleli. Stoga, možda ga vaše telo obrađuje traume kojima se niste pozabavili umesto vas, pomažući vam da učvrstite svoju rešenost da se to preboli i ne ponovi.

Nemate kontrolu

Šta znači sanjati bivšeg, ukoliko je vaš odnos bio dobar, ali ga više ne volite, niti želite u svom životu? Pa, često se odgađa da nam bivši dolaze u snove u periodima snažnog stresa ili neprijatnosti. Ukoliko vam veza sa bivšim predstavlja nešto lepo, stabilno i sigurno, sanjati bivšeg vam pomaže da se vratite u situaciju iz prošlosti koja vam je poznata, lepši period nad kojim imate kontrolu, za razliku od nestabilne sadašnjosti i neizvesne budućnosti. To je kao da sanjate svoju sigurnu luku, svog plišanog medu iz detinjstva ili drugi vid “podrške”.

Sanjati bivšeg može biti lekovito

Sanjati bivšeg partnera može značiti svašta. Ali, nema potrebe da paničite, jer to ne znači nužno da ga želite nazad. Ukoliko želite da odgonetnete zašto stalno sanjate bivšeg i šta taj san pokušava da vam poruči, najbolje je da pogledate duboko u sebe. Verovatno već imate sve odgovore koje tražite.